Google Chrome'un Kullanıcı Menüsü Nasıl Kapatılır?

Google Chrome’un Kullanıcı Menüsü Nasıl Kapatılır? Merhaba arkadaşlar, Google Chrome penceresinin sağ üzerinde duran çöp bebek resmini çoğu kişiler virüs sanıp chrome’u kaldırmayı deva şekilde görüyorlar. O simgede ki hadise ise satın alanların chrome üstünde oluşturmuş oldukları şahıs profilinin göstergesidir. En popüler ve en aşırı uygulanan internet tarayıcı Google Chrome kullanıcılarının bir vakit evvela kullanımına sunulan yeni kullanıcı menüsünü gene de kaldırmak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız yazıdaki talimatları uygulamayarak hemen gerçekleştirebilirsiniz.     Bir aşırı kullanıcıya bir önceki Chrome güncellemesinde gelen, ama öbür kullanıcılara geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen mesafe güncelleme ile yanında gelen yeni kullanıcı seçim menüsü, Chrome tarayıcı ekranının sağ üstüne eklenmiş olan yeni bir kutucuk. Bu kutucuk üzerininde giriş yaptığınız Google hesabına ait İsim yazıyor. Üstteki görselde ben kendi hesabımla giriş yaptığım için Barış yazıyor. Başka bir Google hesabına geçmek istediğimde bu kutucuğa tıklayarak hızlı geçiş yapabiliyorum. Oldukça yararlı olan yeni özellik yardımı ile hangi Google hesabı ile celse açtığınızı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bunun dışında saklı sekmeye geçerken de gene bu kutucuktan faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca chrome üstünde saklı sekme açmak için kullanabileceğiniz kısayol “CTRL + SHIFT + N”. Bu tuşlara basarak da hızlıca saklı sekme açabilirsiniz.   Google Chrome üstündeki pek aşırı niteliği bulunduğu gibi, bu yeni niteliği de kaldırabilmek mümkün. Ekran üstünde zorla farkedilen özelliğin bence herhangi bir zararı ya da fena görünümü yoktur ve epey bir da kullanım kolaylıklı buldum. Fakat illa ki kaldırmak isterseniz size nasıl yapabileceğinizi hemen göstereyim.   Gerekli değişikliği yapmak için kullanmanız gereken adımlar:   İlk şekilde ayarları göreceğiniz sayfaya gitmek için Chrome tarayıcınızın adres çubuğuna “chrome://flags” yazmanız gerekiyor.   Karşınıza gelen sayfada Şayet Chrome’u Türkçe kullanıyorsanız “Yeni Profil Yönetimi Sistemi Etkinleştir” seçeneğini bulmanız gerekli. Bunu CTRL + F tuşlarına basıp arama yaparak rahatça bulabilirsiniz. Eğer İngilizce kullanıyorsanız “Enable new profile management system” seçeneğini aramalısınız.   Seçeneği bulduktan sonra altındaki kutucuktan “Devre Dışı” veya “Disable” seçeneğini seçmelisiniz.   Son şekilde yaptığınız değişikliklerin Öğe olabilmesi için Chrome’u yine başlatmanız gerekiyor. Aynı pencerenin en altındaki “Şimdi tekrardan başlat” tuşunu da basarak hemen lüzumlu ayar değişikliklerini uygulayabilirsiniz.   Artık Chrome’unuz da yeni profil yönetimi sistemi kutucuğu Öğe değil. Aynı yolu izleyip seçeneğin altındaki kutucuktan “Etkin” veya “Varsayılan”ı seçerek kutucuğu tekrardan aktif edebiliyorsunuz.


Yapılan Yorumlar
Erdem OFLAZ

Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.
 Kategoriler
 Popüler yazılar